Keresés...

anyukák énekek játék mondóka

Megnyitottuk az évet

A Baba-Mama Sziget első idei foglalkozását október 5-én csütörtökön tartottuk a Máramarosszigeti Borromeo Szent Károly Plébánián. Az első alkalom családias hangulatban telt, ahol a már jól ismert mondókák és énekek melett jutott idő egy kis beszélgetésre is.

A foglalkozás elején elénekeltük a “Csipkefa bimbója” kezdetű népdalt, mellyel már-már hagyományosan köszöntöttük a jelenlévő gyermekeket. Táncoltunk körjátékokat és piszéztünk a babákkal. A mondókás tarsolyból előkerültek a Húzzuk a szekeret, a Mátyás király levelet ír és a közkedvelt Yorknak volt egy hercege kezdetű vidám, játékos mondókák.

A nagyobb gyermekeknek már kedvenceik is vannak, így személyesen is kedveskedhettünk nekik ezekkel. A mondókázás, éneklés után a gyermekek közösen játszottak, ezalatt a szülőknek volt egy kis ideje szusszanni.

Örömmel tapasztaltuk, hogy a nyár nem feledtette el velünk a tavaly tanultakat, így a plébániát betöltötte az ének, és kacagás. A gyermekek ismerősként üdvözölték egymást, a szülők előszedték a már tavaly megkezdett de még ki nem merített beszédtémákat.

Jövő csütörtökön újra találkozunk, ahova továbbra is szeretettel várjuk Sziget legvagyányabb anyukáit és gyermekeiket!

Tag
Előző cikk
Következő cikk